2010/08/31

...

En vante klar, en kvar. Hoppas att det dröjer ett tag innan det är dags för tumvantar, så det borde jag hinna.

2010/08/30

...


Helgen tillbringades i Malmö, utan kamera. Men det går ju bra att fota med mobilen också, tänkte jag. Det här är de två bilder jag kom hem med. Tagna i väntan på bussen hem.
Men helgen var fin!

2010/08/26

...Vardagkväll- springrunda, varm choklad, tända ljus, luktärter, tröjstickning och så kvällshimlen. En fin kväll.

2010/08/24

...


Dagens skörd!

2010/08/23

...


Jodå, dom blev färdiga!

2010/08/21

...Den här helgen är det docktillverkning som gäller.

2010/08/18

...


Augusti, och ljuständarkvällarna är här igen.

2010/08/16

...


Helgens bästa loppisfynd var den här brickan. Perfekt att baka bröd på.

(och brödet är det här, med vissa modifieringar)

2010/08/13

...

Kanske lite kantarellplockning skulle kunna vara en lämplig helgsysselsättning?
(...om man hittar några, vill säga. Brukar vara måttligt framgångsrik på detta. De här exemplaren fick E av en kollega häromdagen, att få kantareller i present är mycket enklare än att plocka själv, och lika gott...)

2010/08/12

...


Ingen sommar utan luktärter! Den här sorten, vild italiensk luktärt från Runåbergs fröer, har allt- växer snällt och fort, har fina tvåfärgade blommor och luktar fantastiskt. Och (som alla luktärter) ju mer man plockar, desto mer blommar den! Hurra!

2010/08/11

...


Senaste stickprojektet- ett par tofflor. En riktigt snabbstickning , skönt när man som jag är bättre på att starta upp projekt än att avsluta.

2010/08/09

...


Ibland händer det att jag råkar läsa innehållsförteckning på lotionflaskan eller handkrämstuben. Många konstiga saker får det plats i en handkräm! För att slippa smörja in kroppen med saker som alkyl acrylate crosspolymer, citric acid, metylparabhen och annat som jag inte har en aning om vad det är, har jag kokat ihop min egen hudkräm. Det tar lite tid, om man gör ringblomsoljan själv, men den totala arbetsinsatsen stannar nog på, tja, en halvtimme... alltså inte speciellt krångligt alls!
Så här gör man: plocka kronbladen av en bunt ringblommor, lägg i en glasburk, häll över olja (jag tog ekologisk rapsolja för att få så närproducerad som möjligt, men olivolja fungerar också bra), låt stå i soligt fönster ungefär en vecka. Rör om ibland, annars kan bladen som ligger på ytan mögla.
Sila av oljan och blanda tre delar olja med en del bivax (kan hittas i affärer med konstnärsmaterial, eller panduro kanske?) och smält i vattenbad, rör om och häll upp på burkar. Vill man inte lukta bivax kan man droppa i lite lavendel- eller pepparmyntsolja (eller annan olja efter tycke och smak!)
Klart!

2010/08/08

...


Läser och drömmer om en trädgård.

2010/08/04

...


Vinterns fågelmatning resulterade inte bara i mätta fåglar och en massa fröskal över hela balkongen, utan också i ett gäng solrosor som glatt började växa tillsammans med lavendel och kaprifol. Igår slog den första ut, och idag fick den komma in och lysa upp en väldigt tom och vit vägg.

2010/08/02

...


Bästa vardagslyxen- egenhändligt odlad och skördad mat!
Att spenaten gick i blom nästan på en gång i år och att broccolin blev uppäten av larver gör inte så mycket när jag kånkar hem kassar fulla av morötter, palsternackor, gul- och rödbetor, lök, skärbönor och inte minst squash. Förra året var det squashen som inte ville sig, i år satte jag lite extra och varenda frö grodde och växte och blommade och nu har jag mer squash än jag hinner äta, mycket mer...