2009/12/31

2009
Hej då 2009, och välkommen 2010!

2009/12/30

...

Struntade i skidorna och tog en långpromenad istället, och tittade på solen! Och blå himmel, och massor av rimfrost, nästan overkligt fint var det. Sen hem till vantstickningen, just börjat på tredje paret på lika många veckor, börjar nästan bli lite besatt av att sticka vantar.

2009/12/29

...
Sköna lediga dagar. Läser, stickar, äter, går promenader eller stakar mig runt skidspåret. Har träningsvärk precis överallt efter mina skidåkningsförsök, men man får ju passa på när det finns nån snö att åka på!

2009/12/28

...
Bästa J och jag åkte ut till torpet i skogen idag för att sitta framför brasan och sticka, fika och gå en liten promenad. Vi började med promenaden. Vi gick lite hit och dit på skogsvägarna, och tittade på granar med snö och djurspår i snön och rätt som det var hade vi ingen aning om var vi var och vart vi skulle gå för att komma hem igen. Så vi gick, och gick, och gick, och hela tiden snöade det i ansiktet, och telefonerna låg hemma i torpet, och benen blev tröttare och tröttare. Till slut vände vi, följde våra spår i snön tillbaka, och det blev tyngre och tyngre att gå, och när vi till sist såg stugan i skogsbrynet var det bland det finaste jag sett i hela livet.
Och sen satt vi framför brasan och stickade. Och fikade. Och vilade benen.

2009/12/26

...

Snön har bara vräkt ner i flera dar, så en vit jul blev det ju onekligen... minns inte ens när jag såg så mycket snö senast?

2009/12/24

...Hur mycket eller lite ni än firar den- en riktigt fin, lugn, god jul önskar jag er allihop!

2009/12/23

...


Kvällen före julafton... hela lägenheten städad, julmaten provsmakad, granen inburen och klädd. Och jag har jullov! Två långa, lata, lediga veckor. Så fantastiskt skönt!

2009/12/21

...
Snö och kallt... överst på önskelistan den här julen står dom här, jag tror faktiskt att jag skulle bli en lite lyckligare människa om jag fick äga ett par såna (eller åtminstone varm om fötterna!)

2009/12/20

...

Den något oväntade julfixar-energin håller i sig- idag har jag bakat fruktochnötbröd, kokat knäck, påbörjat pepparkakshusprojektet, lagt in sill och gravat lax. Oj oj.

2009/12/19

...

Tretton minus var det när jag gick ut i morse, sådär kallt att fingrarna domnar bort om man får för sig att försöka fota. Och så solsken och snö... Vet inte om det är snöns förtjänst, men jag har fått en riktigt ordentlig släng julstämning, kokar kolor och äter risgrynsgröt och viker papperstjärnor och jag vet inte allt! Är riktigt sugen på att få såpskura golven och grava lax och lägga in sill (och då är jag inte ens speciellt förtjust i sill...).
Dessutom har jag hittat ett gäng flugsvampsljusstakar på favoritloppisen, och en julgransfot för överkomliga tolv och femtio...

2009/12/18

...

Fredagkväll, funderar på att masa mig upp ur soffan och värma lite glögg kanske? Och göra pepparkaksdeg till helgens byggprojekt...

2009/12/16

...

Det är snö! Äntligen, lite ljus!