2009/10/31

...
Har bakat bröd så det luktar nybakat i hela lägenheten, och kurat möske som min gammelfarmor skulle sagt (i resten av Sverige heter det nog kura skymning, men i Västergötland heter det möske). Och sen kom mörkret och jag tände ljus.

2009/10/30

..Fredag... och en helt blank, obokad helg framför mig, för första gången på länge känns det som. Inga måsten alls. Fantastiskt skönt.

2009/10/27

...Hade höstlov igår, kort men bra... städade lägenheten, sydde docka, läste, fikade. Försökte förstå att det blev mörkt mitt på dagen nästan, klockan fem!!! Tände ljus, försöker vänja mig vid mörkret.

2009/10/25

...Regnig grå lite trött söndag. Tar hand om tvättbergen som vuxit upp här hemma de senaste veckorna, lyssnar på regnet mot rutan och Regina Spektor och har det rätt bra.

2009/10/22

...


Nu är det mörkt på kvällarna igen. Brukar tycka om den här tiden på året, att tända ljus, boa in sig, varva ner... men i år känns det som om mörkret kom för fort. Jag är inte beredd än! Jag vill ha mer ljus!

2009/10/20

2009/10/19

...


Mera Halland... Det är någonting både vemodigt och fridfullt över sommarparadis på hösten, när sommarstugorna är igenbommade och badbryggorna uppdragna på land.

2009/10/18

...
Har tillbringat helgen i stugan i Halland, bara E och jag. Och god mat, vin, bra bok, stickning, havet och massor av tid. Hur bra som helst.

2009/10/16

Boktipset II

Skulle man nu inte vara sugen på att sjunga Ach du lieber Augustin, Du skåning, Killeville vippbombom eller något annat ur denna pärla från 1960, kan man ju alltid titta på de fantastiska illustrationerna av Ylva Källström- Eklund.

2009/10/15

Boktipset
Jag älskar den här boken- Sparat av Celia B Dackenberg. Den är full av bilder och mönster på stickade barn- och dokkläder från fyrtio- och femtiotalen. Vill sticka dom allihop. Minns att jag höll i den här boken på en bokrea för länge sen men köpte den inte. Som jag har ångrat mig...nu är den slut på förlaget och jag får nöja mig med en bibliotekslånad då och då.

2009/10/14

...
Kreativt kaos eller bara......ja, kaos? Gränsen är hårfin ibland. Kanske dags för en skrivbordsstädning.

2009/10/13

...Frost i gräset, gula löv och solsken. En fin dag.

2009/10/11

...


Har sovit fyra timmar i natt och har ont i fötterna efter att ha dansat mest hela natten, men är knappt trött ändå för igår (och rätt långt in på den här dagen med...) var vi på världens finaste bröllop, med världens finaste brudpar, drack champagne och grät till fina tal och, sist men inte minst, åt en fantastisk tårtbuffé som min allra bästa vän J gjort * och som blev nästan lika fotograferad som brudparet!
Jag tycker så mycket om bröllop- jag älskar tillfällen där man får bli rörd och känslosam och gråta en skvätt och där alla känslor liksom är stora och ligger utanpå. Det är fint!

* jag fick vara hennes assistent- det är jag som skivat jordgubbarna och arrangerat höstlöven, så jag tar åt mig en mycket mycket liten smula av äran för helhetsintrycket...