2009/06/28

Som choklad

Jag hittade en ny kärlek på Blomsterlandet idag. En chokladblomma. Föll pladask och var tvungen att köpa med en hem. Den luktar verkligen mörk choklad! Har suttit som tjuren Ferdinand hela eftermiddagen och bara luktat. Mmmm...

2009/06/27

I solen

Som jag har längtat efter vatten hela veckan, när jag gått inne i stan och svettats! Så i morse var det upp tidigt, packa kylväskan och åka till vattnet. Lyckades hitta en strand som jag hade nästan helt för mig själv, förutom en ganska närgången trollslända som blev väldigt förtjust i mig (särskilt i mina fötter).

2009/06/25

En bra start


Det tål att upprepas- frukosten är det viktigaste målet på hela dagen! (och godaste, tycker jag som oftast vaknar vrålhungrig). Frukostfavoriten just nu är yoghurt med färsk frukt och rostade frön- gott, nyttigt och enkelt! In med alla frön och nötter man har hemma (just den här gången solros- och pumpafrön, bovete och quinoa) i ugnen på strax över 200 grader en stund, i med lite torkad frukt och sen har man morgonen räddad ett bra tag framöver!

2009/06/23

Dagens fynd

Tog en sväng på favoritloppisen efter jobbet och upptäckte till min stora glädje att det var sommarrea! Halva priset på allt! Så jag gick därifrån med ett gäng dragkedjor som kan vara bra att ha och lite porslin för nästan inga pengar alls. Och på balkongen håller första klematisen på att slå ut. Det är fint det!

2009/06/21

Ledig


Har haft en lång, skön ledig helg. Lyssnat på regn och sommarpratare, bakat sockerkaka, rensat grönsaksland, planterat luktärtsskott på balkongen och läst. Härligt härligt och precis vad jag behövde.

2009/06/20

Midsommaridyllen
Vi har haft en riktigt idyllisk midsommar med midsommarstång, blomplockning, sill, snaps, dans kring stången, regnskurar, lite sol ibland, jordgubbar, blommiga klänningar, partytält och röd stuga i skogen. Förutom vi äro musikanter och de andra klassikerna dansade vi även ringdans till mama mia, på order av lilla c, som just nu har den som favoritlåt. Omväxling förnöjer!

2009/06/19

Glad midsommar!

Ha en riktigt fin midsommarafton allihop, hoppas solen skiner på er åtminstone nån gång under dagen...

2009/06/18

Jobb, och jobb, och jobb...

Vårterminens sista veckor i skol- och förskolevärlden får en verkligen att längta efter semester mer än hela övriga året tillsammans... Allt, precis allt, ska göras, helst samtidigt. Det ska avtackas, utvecklingssamtalas, överskolas, avslutningskalasas, nästa termin ska planeras, en ny barngrupp tas in och planeras, det ska inskolningsmötas och schemaläggas och städas och vardagen ska rulla på samtidigt, helst. Den här något hektiska veckan har jag haft ett hysteriskt tårtkalas, en heldagskonferens, en avslutningsmiddag som jag inte orkade med, extrainsatta möten som jag blev tvungen att orka med, pratat med rätt många nya föräldrar och sparat en stor hög med jobb till nästa vecka... och så haft en barnverksamhet igång samtidigt.
Man skulle kunna sammanfatta det med att jag längtar väldigt väldigt mycket efter semester.

2009/06/13

Dagen efter


Att det var så jobbigt att vara studentstorasyster, det hade jag ingen aning om... de senaste dagarna har det varit fullt upp med matlagning, skyltmålning och allmänt ordnande. Igår sprang hon då äntligen ut, min lillasyster, till en jublande familj ordentligt uppklädda i regnställ och gummistövlar (nåt vidare studentväder var det ju inte) , och vid tretiden i natt landade hon på min soffa. Den här dagen har liksom gått sakta. Stilla. Lugn...

2009/06/11

Saker jag gjort idag:

*lagat väldigt mycket mat
*rensat ogräs i grönsakslandet
*tittat på himlen och undrat när solen ska komma tillbaka
*planterat pelargoner, dahlia och fuchsia.
Det var den här dagen det.

2009/06/10

Till studentenI övermorgon tar min lillasyster studenten, och hon önskar sig en studentskylt som syns i mängden. Så jag jobbar på det.

2009/06/09

BlomstertidenIdag har jag gjort det somrigaste man kan tänka sig- varit på skolavslutning med en massa finklädda barn och lyssnat på nervösa solister och flöjtspel och sjungit den blomstertid (och ja, jag grät en liten skvätt. För att det är så fint och jag är så lättrörd). Och sen köpt den somrigaste klänning jag sett på länge, tyckte det passade bra en sån här dag.

2009/06/07

Idag

Det här har varit en lång dag, på ett bra sätt. Har bakat en massa knäckebröd, gått och röstat, klättrat lite i berg och gått vilse i skogen (nästan, stigen försvann plötsligt men vi hittade tillbaka till civilisationen efter en stund) ,plockat sallad och de första rädisorna från balkongen, ätit blåbärs- och tranbärspaj, sovit middag, tvättat och målat studentskylt. Det var den här dagen det.