2009/05/30

Min cykel och jag

Idag kom visst sommaren på riktigt. Jag tog cykeln och gav mig ut på en fyra mil lång cykeltur och tittade på grönt gräs, får och maskrosor. Misstänker att jag kommer ha en fruktansvärd träningsvärk imorgon, men det var det värt.

2009/05/29

På menyn idag
... tsatsiki med mynta, pyttesmå salladsblad och ekolax i piripirimarinad. Bland annat.

2009/05/26

Dagens favoriter... är utan inbördes ordning: havregrynsgröt med banan och dadlar, min alldeles nya klocka och Jeffrey Eugenides fantastiska Middlesex. Läste den första gången för ett par år sen och har inte vågat läsa om den av rädsla för att den inte skulle vara lika bra andra gången. Till sist tog jag dock mod till mig- och den är lika bra! Hurra!

2009/05/25

2009/05/24

Grattis pappa!
Igår var det kalas med blommor och sång och tårtor och dans och en nöjd och glad jubilar. Idag har jag träningsvärk efter att ha dansat halva natten. Jag kan bara de tre turer i bugg som jag lärde mig när jag gick på buggkurs när jag var elva, men de använde jag flitigt. Innan jag går på kalas med dans nästa gång måste jag nog lära mig foxtrot också. Eller hålla mig undan från dansgolvet när det inte är bugg... trampade nog lite för många kavaljerer på tårna den här gången.

2009/05/23

Äppelblom & smultronblom


Det är nog den vackraste tiden på året precis just nu. Jag har dock tillbringat större delen av de senaste dagarna i köket. Min pappa firar sextioårsdag idag och jag har bakat, bakat, bakat och lagat mat i dagarna tre. Och ibland sprungit ut och intensivnjutit av äppelblom och smultronblom och alldeles nyutslagna syrener.

2009/05/21

Undrien
Om ni råkar ha vägarna förbi Varberg i helgen, missa för allt i världen inte utställningen Undrien-en fantastikutställning på Varbergs museum. Sista chansen i helgen!

2009/05/20

Vårförkylning?Då är det den här dunderkuren det enda som gäller: skiva några cm färsk ingefära, koka i en liter vatten tills bara en halvliter finns kvar, pressa i en lime, ta i rejält med honung och häll i dig så mycket du orkar tills du blivit frisk igen. Det är vad jag ägnar mig åt för tillfället. Och att nysa, torka näsan och virka filt.

2009/05/19

Det växer!På balkongen just nu- små små salladsblad. Och små små timjansblommor.

2009/05/18

2009/05/17

Idag

Första dagen på evigheter (eller i alla fall två veckor) som jag är hemma en hel dag. Jag älskar att vara hemma, att ha tid för mig och mitt, att ha hela dagar oplanerade. Så den här dagen har ägnats åt viktiga småsaker som att virka, vika pappersdinosaurier och plantera om tomater.

2009/05/13

Till tygsamlingenJag erkänner, jag är en tygsamlare. Har lådorna fulla av "bra att ha- tyger" som jag impulsköpt för att jag bara inte kunnat låta bli. Det här är de senaste tillskotten i samlingen, inköpta på Ikea igår. Jag kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle köpa, så det blev båda två...

2009/05/12

2009/05/11

Halland II

Morgonpromenad med strålande solsken och en hel strand för mig själv. Det är lycka det.