2009/03/31

Hej då kånken

I tio år har vi varit bästa vänner, kånken och jag. Så fort jag haft mycket att bära har vi varit oskiljaktiga, vi har varit överallt tillsammans. På senare år har dragkedjan kärvat lite, annars har tio års slit och släng knappt satt några spår alls! Tills igår. Jag hade varit på ica och handlat lite, inte så mycket att jag behövde köpa en kasse, det fick gott plats i kånken. Halvvägs från affären hördes ett oroväckande, liksom väsande ljud tätt bakom mig. Sen började saker ramla omkring mig, saker som nyss legat tryggt nedstoppade i kånken. Dragkedjan hade tillslut gett upp helt. Kånken fick bäras hem i famnen. Idag har jag köpt en ny. En grå. Hoppas den blir en lika trogen vän som sin föregångare.

2009/03/29

SöndagDen här dagen har gått ruggigt fort. Nyss var det morgon och frukost, och nu är det redan kväll. Skyller på sommartiden (och inte alls på att jag suttit i soffan mest hela dagen och sett avsnitt efter avsnitt av Greys anatomy, och knappt fått nåt vettigt gjort alls...)

2009/03/28

Lördag
Härlig ledig lördageftermiddag. Tittar på solen som skymtar fram ibland och har äntligen startat odlingssäsongen.

2009/03/26

Vårlängtan

Nej, jag har varken hittat blåsippor eller vitsippor i år men tror jag kommer längta mig tokig snart. När blir det vår egentligen? Nån som vet???

2009/03/25

Kära hjärtanes!


Här produceras vetefyllda hjärtan på löpande band. Och ändå har jag många kvar att sy... På lördag ska det säljas hjärtan, nämligen.

2009/03/23

2009/03/22

Innesittarsöndag

Igår sol och vårvindar, idag grå himmel och snö. Jag stannar inne och stickar basker och bakar bröd.

2009/03/21

Sol och vårIdag har jag suttit i solskenet och ätit glass. Och köpt påskliljor. Det är vår! Hurra!

2009/03/20

Fina fredag


Så är det fredag igen... med en hel lång oplanerad hemmahelg framför mig! Fantastiskt skönt. Har just strandat i soffan med massor av potatisgratäng, lax och mangosallad i magen. Mmmm...

2009/03/18

Sommarlängtan

Frossar i trädgårdsböcker och tidningar, gör upp vilda planer för sommarens balkongodlingar och drömmer om allt som växer och blommar. Snart är det dags att tjuvstarta sommaren och så tomater. Och chili. Och luktärter och blomsterbönor och... misstänker att det kommer bli ganska begränsad rörelsefrihet på balkongen även i år. När det gäller fröer och plantor kan jag inte välja, jag vill ha allt.

2009/03/17

2009/03/16

Danmark del II

Först en rejäl hotellfrukost, sen morgonpromenad i solsken. Inte dumt alls.

2009/03/15

Danmark del I


Jag har tillbringat helgen i Danmark med hela familjen; E, mamma, pappa, bror + flickvän och syster. Vi har ätit, ätit, ätit, gått promenader, tittat på hav och båtar och kranar och en nyfiken katt och haft det bra. Många bilder blev det, så fortsättning följer!

2009/03/13

Mera snö


Nu har det snöat igen. Är det bara som jag inbillar mig eller är det här tidernas längsta vinter?

2009/03/11

Tove & jag


Jag är tokförälskad i Tove Jansson och hennes värld (igen). Läser Boel Westins biografi i tegelstensformat hemma, och den lite behändigare Sommarboken som färdlektyr på väg till och från jobbet. Ni som inte gjort det- läs Tove!

2009/03/09

Igår...
...snöade det igen. Stora, blöta flingor som smälte så fort de kom ner och bara blev blask på marken. Jag stannade inne och väntade på våren.