2009/02/28

Ibland så!

Det händer inte så ofta tyvärr, men somliga dagar känner jag mig som ett riktigt under av effektivitet! Som idag till exempel. Jag började direkt efter frukost med att rensa garderoben, lägga alla kläder jag inte använder i påsar och lägga i myrornas insamlingscontainer (och då menar jag inte låta påsarna stå och vänta i två veckor, utan lägga i containern med en gång!!!) och lägga tillbaka resten i prydliga travar i garderoben. Efter det har jag gått långpromenad i skogen, lagat nyttig lunch, städat hela lägenheten riktigt ordentligt och varit och handlat mat. Och dagen är inte ens slut än!

2009/02/27

Sol, färg, ljus!Är så glad att solen skiner ibland nuförtiden och att det inte är mörkt större delen av dygnet längre. Strunt samma att det ligger kvar smutsiga snövallar på trottoarerna- snart är det vår!

2009/02/26

Böcker böcker böcker

Jag älskar bokrean! Helst vill jag dit när det är nattöppet och köa utanför, men i år fick jag nöja mig med att tränga mig in bland alla bokfyndare i eftermiddagsrusningen. Det gick bra det med, jag fick en ganska rejäl trave med hem.

2009/02/25

Mera londonFötterna har fortfarande inte hämtat sig riktigt efter alla mil de gått. London är stort.

2009/02/24

Hemma igenEfter fyra dagar i London kan jag bara konstatera att det finns SÅÅÅÅÅ mycket mer jag vill se. Jag skulle kunna åka tillbaka när som helst. Särskilt när det är vårväder, blå himmel och påskliljsknoppar i gräset i Hyde park. Hur fint som helst.

2009/02/18

På semester

Nu åker jag till London! Tillbaka nästa vecka.

2009/02/17

Härligt härligt!Saker man kan göra när det är vinter och snö och man är ledig hela dagarna- gå en långpromenad på isen, träffa en vinterlurvig häst, titta på granar med snö på. Sånt man kan sakna när det är vardag igen och man mest jobbar, sover och åker tåg.

2009/02/16

Fin dag, fina grejer

Har blivit firad i flera dagar med blommor, semlor, kakor, och paket med nya och gamla grejer... kaffeservisen var farmors och har upplevt många, många kafferep. Och filten fick jag första gången när jag var ett par dagar gammal, den är mjuk och noppig och har fransar man kan fläta när man sitter och halvsover i tv-soffan.

2009/02/15

Just idag...

...är det trettio år sen jag såg ut så här. Det var tjugosex grader kallt och på Vänern var isen så tjock att min mormor och morfar kunde åka bil rakt över sjön från sin ö när de skulle beundra sitt första barnbarn.

2009/02/13

I sängen


Det där med långa sovmorgnar är inte riktigt min grej. Jag gillar att komma upp i hyfsad tid och känna att jag har hela dagen framför mig... Men när sängen är bäddad och jag påklädd kan jag tillbringa hur mycket ledig tid som helst där. Läsa, äta, sticka, surfa... sängen är den perfekta platsen för lediga dagar!

2009/02/12

PurnukkaHar suktat efter fina fina "purnukka" från marimekko ett bra tag nu. Och så, häromdagen, hittade jag en och en halv meter av det i en hög med stuvar! Och ganska billigt till på köpet! Så då var det ju bara att slå till. Nu hänger det över soffan. Och i soffan ligger jag och stickar strumpor och lyssnar på radio och har det bra.

2009/02/11

Blommor och semlor
Lycka är att ha sportlov och få vara hemma och ledig en hel vecka utan några måsten... idag har jag planterat om krukväxter i lugn och ro, och gått en promenad till bageriet och köpt semlor. Idel trevliga sysselsättningar!

2009/02/10

Utomhus

Idag är himlen välbekant jämngrå igen, men igår var det solsken, glittrande snö och knallblå himmel. Och sen som final en stor, apelsinfärgad måne. Men den kom inte med på bild.

2009/02/09

Mera kalas


Många födelsedagar är det nu... idag är det mammas tur att bli firad.

2009/02/08

På kalas


Har tillbringat helgen i Malmö och firat fina vännen M:s födelsedag. Där fanns bland annat den här fantastiska kakbuffén uppdukad framför den fantastiska nymålade fondväggen.

2009/02/05

I köksfönstret
...har alla möjliga småsaker en tendens att bosätta sig.