2008/11/30

Första advent
Brukar väl inte pynta loss så värst mycket till advent i vanliga fall heller, men några stjärnor i fönstren och en adventsljusstake med levande ljus måste finnas! I år har vi dock råkat tappa bort nyckeln till förrådet där nämnda stjärnor och ljusstakar finns... Så innan vi lyckats bryta oss in där (alternativt hittat nyckeln men det känns inte så troligt, förmodligen dyker den upp på ett helt omöjligt ställe någon gång när den absolut inte behövs...) får vi nöja oss med min nyss hoptotade stjärnljusslinga och adventsblockljus pimpade med lite mossa som stämningshöjare.

2008/11/28

Vitt


Tror bestämt jag längtar efter lite ljus i vintermörkret.

2008/11/26

2008/11/25

Snö, och livets stora frågor


Det är snö! Flera centimeter! Hoppas hoppas hoppas det ligger kvar en vecka iallafall...
Har avhandlat några av de stora existensiella frågorna idag med ett gäng små filosofer på fyra, fem och sex år. Som var vi finns innan vi föds, vem gud är och hur jorden kom till: jo det var en gång två stjärnor som krockade, och så ramlade det loss en bit, och på den biten började det växa ett träd, och på trädet började det växa en pumpa, och den pumpan mognade och lossnade från trädet och blev planeten jorden.
En ganska poetisk tolkning av big bang må jag säga!

2008/11/23

Treårspresenten


Har en dockbeställning som ska vara klar i dagarna och nu är det bara håret kvar... massor av stygn och rätt stela axlar blir det. Sy en halvtimme, stretcha lite, sy en halvtimme, stretcha lite, sy...så får den här dagen se ut.

2008/11/22

VänernBakom en massa taggtråd, förbudsskyltar och fabriker hittade vi Vänern. Dagens promenad var svinkall och blåsig men väldigt fin.

2008/11/21

Äntligen fredag


Lite mat, ett glas rött, slötitta på idol... just idag är mina krav på en lyckad fredagskväll inte högre än så.

2008/11/19

2008/11/18

RegnväderNär ännu ett paraply blåste sönder för mig i morse gjorde jag äntligen slag i saken och köpte mig en rejäl regnkappa. Nu är jag ordentligt rustad för en västsvensk regnblåsig vinter!

2008/11/16

Mossa


Tog en tur till skogen. Vi hittade mossa, rätt många älgtorn och en galgbacke som tack och lov stått bortglömd och övergiven sedan 1859.

2008/11/15

TjuvstartJag längtar så efter december och lite adventsljus och glöggdoft i tillvaron att jag gladeligen skulle plocka fram stjärnor och ljusstakar omedelbart, om det inte vore för att jag håller på pynttraditionerna och nästan räknar det som en dödssynd att adventspynta innan advent. Men idag kunde jag inte hålla mig längre, utan gick ut och julshoppade. Presentband, tazettlökar och pappersstjärnor fick komma med hem. Och en liten bricka som väl inte är så julig, men ett bra loppisfynd.

2008/11/12

November


Det är mörkt när man åker till jobbet, mörkt när man kommer hem, idag blev det visst inte riktigt ljust alls...

2008/11/11

På skrivbordet
Varför varför varför ska det vara så omöjligt att hålla ordning på skrivbordet? Hur mycket jag än städar och röjer undan ligger där ändå alltid drivor av bra-att-ha-saker som verkar omöjliga att organisera. Önskar att det åtminstone kunde vara en sån där kreativ, inspirerande oordning, men får nog tyvärr oftast kategorisera det som tråkröra. I bästa fall kreativt kaos...

2008/11/05

HusligStickar och bakar. En riktigt huslig hemmakväll.