2008/09/30

En gång för länge, länge sen...
Det var bara två månader sen men när det plötsligt är mörkt på kvällarna, termometern aldrig orkar upp på tvåsiffrigt och regnet öser ner känns det som om det var väldigt väldigt länge sen det var sommar.

2008/09/27

Lördagsnöje

En kopp kaffe, hello saferides nya i stereon och en hög olästa böcker. Som bäddat för en skön eftermiddag.

2008/09/24

2008/09/22

En annan värld är möjlig
I media rapporterades det mest om de som kastade sten och flaskor, men vi var tio tusen som demonstrerade fredligt i Malmö i helgen. En annan värld ÄR möjlig!

2008/09/18

Stickdrömmar

Nya garnhärvor, nya projekt på gång! Tänkte att det skulle bli en kjol, när jag lyckats översätta beskrivningen från engelska och räknat om till tunnare garn och kanske stickat klart tröjan jag håller på med och... det kliar i stickfingrarna.

2008/09/16

2008/09/14

Idag...

har jag: städat hela lägenheten, haft picknick i en kohage med bästa J, gått promenad med mamma och pappa, dragit upp alla morötter och lökar ur trädgårdslandet, plockat kassar med äpplen och plommon och till sist landat hemma i soffan med E. En bra dag!

2008/09/11

Dilemma

Jag har varit kattmotståndare så länge jag kan minnas. Katter är opålitliga, klöser sönder ens soffor och tapeter, käkar upp ens krukväxter och kissar på fel ställe. Och vill man trots detta ha katt ska den få vara ute och springa så mycket den vill, fånga möss och leva ett fritt och lyckligt kattliv.
Men så träffade jag Bruce. Och han var bland det sötaste jag sett och plötsligt är jag inte så säker längre... det kanske går att leva med sönderklösta soffor och kattlådor som luktar illa. Men kan man leva ett bra kattliv i en lägenhet fyra trappor upp? Är det verkligen snällt mot en katt? Det finns ju massor av innekatter, men jag tycker inte det känns riktigt schysst... Vet varken ut eller in.... Hjälp!!!

2008/09/10

Krax krax

Då och då kommer stans alla kajor förbi, flyger ett varv runt kvarteret, slår sig ner på nåt tak, skränar lite och fladdrar iväg igen.

2008/09/09

Mastodontprojektet
Till och från (mest från får jag väl erkänna) i fem år har jag pulat på det här täcket. Det har ju hänt att någon undrat varför man syr ihop över femhundra lappar för hand när det finns symaskin. Men symaskinen är rätt trist att ha med i tv-soffan, och sen är det nog bra som tålamodsövning med lite handsömnad ibland. Nu återstår bara kviltningen, så ibland inbillar jag mig nästan att jag kommer bli färdig snart. Vi får väl se om något år eller så...


2008/09/08

Helgens skörd:
en liten kompis till min blå favoritskål och ett gäng snapsglas. Är man i glasriket så är man.


Heja tanten!
Svenska Tantens Trädgårdscafé strax utanför Växjö har allt ett bra café ska ha- goda hembakta kakor, en fantastisk och genomtänkt inredning och känslan av att man kan sitta och dricka sin påtår länge länge... Alltihop omgivet av en massa vacker smålandsnatur. Om inte Växjö låg så långt bort skulle jag hänga där jämt.


2008/09/07

Den här helgen....

...har jag nosat mig igenom massor av småländska loppisar, förälskat mig i svenska tantens café, pratat dygnet runt med en vän jag träffar alldeles för sällan och dragit på mig en rejäl höstförkylning. Väldigt fint och bra alltihop utom förkylningen.

2008/09/04

Dagens snackisar

Att luncha med ett gäng 3-6-åringar är ofta underhållning på hög nivå. Dagens samtalsämnen var som följer:
- Hur många gorillor det finns kvar i Afrika när så många blivit skjutna.
- Att det finns hajar i Sverige (på universeum).
- Att man kan dricka en tomat om man sticker in ett sugrör i den.
-Hur man skrämmer iväg tjuvar (man håller i en telefon så tror dom man ska ringa polisen och lägger benen på ryggen illa kvickt!).
-Elefanter som rymt från cirkus.

2008/09/03

Lite sommar kvar


Det verkar inte spela så stor roll att jag tycker det blivit höst och försummar balkongodlingen helt, luktärten vägrar kapitulera och blommar på för fullt.

2008/09/02

Hoppsan


Råkade få med ett paket kokkaffe istället för bryggkaffe från kaffehyllan på ica, så då fick jag ju skaffa en kaffekanna också. En röd kockumskanna stod där på pingstkyrkans second hand och bara väntade på mig. Så kan det gå.